Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium 12 september

12 september 2015 @ 09:30 - 13:30

€15

Affiche symposium

Op zaterdag 12 september 2015 organiseerde het comité De Nederlanden verenigd 1815-1830 een druk bijgewoond symposium in de Koninklijke Bibliotheek (Brussel). Het symposium stond in het teken van 200 jaar Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Een paar dagen later, met name op 21 september 2015,  was het immers 200 jaar geleden dat Willem I op het Brusselse stadhuis door de Staten-Generaal uitgeroepen werd tot koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Een uitstekende aanleiding voor een toekomstgericht symposium.

Drie sprekers werden ingeleid door Jan G.R. Verleysen en brachten vanuit hun specifieke expertise op boeiende wijze hun visie op een gezamenlijke toekomst voor onze Lage Landen.

  • Peter Debrabandere wees op het belang van de taaleenheid binnen ons taalgebied. Zijn lezing “Verenigd door taaleenheid” kunt u hier nalezen.
  • Pieter Vandermoere wees op de strategische voordelen van economische integratie in tal van sectoren . Zijn bijdrage “Economische integratie Nederland-Vlaanderen” kunt u hier lezen.
  • Thierry Baudet confronteerde de aanwezigen met de uitdagingen waarvoor wij allen staan. Een Europese superstaat die de groei en bloei van onze identiteit in de weg staat en de nefaste rol die de elites hierbij spelen… Zodra zijn referaat beschikbaar is, kunt u het hier lezen.

In zijn dankwoord namens de leden van de stuurgroep formuleerde Johan Vanslambrouck de conclusies van het symposium en wees erop dat de eenheid van de Noordelijke en Zuidelijke  Nederlanden kansscheppend zijn voor ons allen.

Tot slot werden twee strofen van het Wilhelmus gezonden onder muzikale begeleiding van Jacques Vandevelde, harpist.

 

Gegevens

Datum:
12 september 2015
Tijd:
09:30 - 13:30
Kosten:
€15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

De Nederlanden Verenigd
E-mail:
denederlandenverenigd@gmail.com
Website:
www.denederlandenverenigd.nl

Locatie

Koninklijke bibliotheek Brussel
Keizerslaan 4
Brussel, Vlaams-Brabant 1000 België
+ Google Maps
Telefoon:
025195311
Website:
www.kbr.be

Winkelen op categorie

Nieuw binnen

Aanbieding

Bestsellers